Medya ve Sinema-TV

Sinemalarda bu hafta: 14 Temmuz 2023

Haftanın yeni filmleri: Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma, Semur 4: Mahşer, Çılgın Dostum Finnik , Cinnas, Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu Resif: Kanlı Takip Tanrının Unuttuğu Yer (Godland), Kim Bu Aile? ve Bandırma Füze Kulübü

Sinemalarda bu hafta: 14 Temmuz 2023

Sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli, 7 film vizyona girecek.

Görevimiz Tehlike: Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Görevimiz Tehlike" serisinin devam filmi "Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" ((Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), aksiyon ve macera tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Henry Czerny, Pom Klementieff, Cary Elwes ve Indira Varma'nın rol aldığı film, yanlış kişilerin eline düşmeden önce tehlikeli bir silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt ve IMF ekibinin mücadelesini konu alıyor.

Filmin yönetmenliğini Christopher McQuarrie üstlendi.

Tanrının Unuttuğu Yer: Godland

Hlynur Palmason'un yönettiği "Tanrının Unuttuğu Yer" filminde başrolleri Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson ve Vic Carmen Sonne paylaştı. İnanç, ölüm, doğa, aile, zaman ve ahlak kavramlarını işleyen yapım, kilise inşa etmek amacıyla 19. yüzyılda İzlanda'ya gelen Danimarkalı bir rahibin doğayla ve ada halkıyla karşı karşıya geldikçe asıl niyetinden, kendi ahlaki ve insani ideallerinden uzaklaşmasını anlatıyor.

Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Jim Broadbent, Penelope Wilton ve Monika Gossmann'ın oynadığı "Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu" bir dram hikayesini ele alıyor.

Hettie Macdonald'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin konusu özetle şöyle:

"Emekli bir memur olan Harold Fry, kanser olduğunu öğrendiği eski iş arkadaşı Queenie'ye moral vermek için bir mektup yazar. Sonra mektubu tam postaya verecekken, kendisi teslim etmeye karar verir ve arkadaşının yatırıldığı 800 km uzaktaki bakım evine doğru yürümeye başlar. Yürüyüşü sırasında geçmiş hataları, kayıpları ve başarılarıyla yüzleşir ve hayatını yeniden keşfeder."

Çılgın Dostum Finnik: Finnick

Denis Chernov'un yönettiği Rus yapımı "Çılgın Dostum Finnik", yaşadığı evin sahipleriyle geçinemeyen tatlı Finnik'in, onları kendi yöntemleriyle bir bir kovmasını anlatıyor.

Resif: Kanlı Takip : The Reef: Stalked

yaşadığı kötü günleri ardında bırakmak için gittiği tatilde korkularıyla yüzleşmek zorunda kalan genç bir kız ve arkadaşlarının hikayesini konu ediniyor. Arkadaşlarıyla birlikte kano ve dalış macerası yaşamak isteyen Nic ve arkadaşları, büyük beyaz bir köpekbalığının saldırısına uğrarlar. Nic, bir taraftan travma sonrası stresin üzerinden gelmek, korkularıyla yüzleşmek diğer taraftan da hem kendisinin hem de arkadaşlarının hayatını kurtarmak zorundadır…

Cinnas

Cinnas, cinler tarafından ele geçirilen bir eve giden İlkin ve arkadaşlarının yaşadıklarını konu ediyor. Film, gördüğü rüyanın etkisiyle babasının ve dedesinin kaybolduğu eve gitmek isteyen İlkin’in arkadaşlarıyla birlikte yüzleşmek zorunda kaldığı korkunç olayları konu ediniyor.

Semur 4: Mahşer,

Semur serisinin 4. filmi olan Semur 4: Mahşer, Hakkı Kaplan yönetmenliğinde ve Melisa Çoşkunarslan senaryosuyla vizyona giriyor. Filmde, kendisine miras kaldığını öğrendiği evi satmaya karar veren Ozan’ın arkadaşlarıyla birlikte bir gece o evde kalmak zorunda kalması ve başlarından geçen korku dolu anlar beyazperdeye taşınıyor.

Yaz Festivali kapsamında vizyona girecek filmler ise, Kim Bu Aile? ve Bandırma Füze Kulübü 

Yorumlar